Adeziv pentru Gresie si Faianta portelanata

Adeziv pentru Gresie si Faianta portelanata

CE ADEZIV TREBUIE FOLOSIT PENTRU GRESIE SI FAIANTA PORTELANATA ?

In cele mai multe dintre cazuri , clientul final nu stie ce adeziv sa foloseasca pentru gresie si faianta portelanata , nici un vanzator de gresie sau faianta nu specifica la gresia de interior sau gresia exterior , la faianta de baie sau fainta de bucatarie ce fel de adeziv trebuie sa foloseasca pentru a avea o lucrare de lunga durata, fara interventii nedorite ulterior

De exemplu la gresia portelanata cersanit sandwood trebuie sa folsesti un adeziv flexibil. Gresie si faianta de la producatori de marca gen Emigress, Keros, Cersanit , Tubadzin sau Paradyz , fie
ca sunt cu finisaj mat sau cu finisaj lucios , sau sunt gresii rectificate ( operatiunea de rectificare este operatiunea de slefuire pe toate laturile creanduse unghiuri de 90® , alinierea lor la sol putanduse face cu distantiere de 1 mm ), trebuie sa aplici pentru lipirea acestora numai adeziv flexibil ( extraflexibil pentru incarcari grele ) .

 

Placile ceramice se aplica pe suprafata suport prin apasare manuala sau cu ajutorul unui ciocan din cauciuc , iar la gresiile de mari dimensiuni se folosesc ventuzele, pana la formarea unei suprafete plane , in acest caz se poate folosi si sistemul profesional de cleme.

Incarcarea cu adeziv pe gresia portelanata se face cu gletiera cu dintii de 8 sau de 10 mm , pe de o parte , dar si pe stratul suport , astfel incat adezivul sa acopere peste 95% din suprafata placilor in momentul montarii acestora.

Mai nou toate dimensiunile la placile de gresie portelanata au crescut , de la 20x20cm acum 20 de ani , la placi de30X60 cm , 45X45 cm, 60×60 cm in acest moment, sau chiar de 60 x120, trend pe care RokaGress il promoveaza cu succes pe piata din Romania , fapt ce duce la folosirea expresa a unui adeziv flexibil sau adeziv professional.

Adezivii profesionali sub forma de pulberi de nuante gri sau albe , pe baza de ciment au in compozitia lor diverse rasini sintetice, fibre de armare sau lianti profesionali . Acesti adezivi se pot utiliza in special pentru lipirea placilor de gresie portelanata, klinkeru-lui, pietrei naturale, mozaicurilor, placilor de décor din sticla, listurilor si braurilor , tinand cont ca toate aceste sunt facute din materiale neabsorbante si foarte dure .

Mai nou se foloseste foarte mult incalzirea in pardoseala, la care se folosesc placi de gresie portelanata de mari dimensiuni , sau spatii cu trafic intens , sau beciuri si piscine unde este foarte multa umiditate , deci si aici trebuie sa fim atenti ce fel de adeziv folosim.

Suprafata ( stratul suport ) pe care se aplica placile ceramice trebuie sa fie curata ( desprafuita ) , uscata, maturata ( peste 21 de zile ) in cazul in care sunt betoane proaspete, stabila si lipsita de substante antiaderente ( ulei ) . Pentru o mai buna stabilizare a suportului acesta se poate amorsa cu amorse speciale .

In toata perioada anului la RokaGress puteti gasi preturi excelente , dar si promotii la toata gama de modele de gresie si faianta de la producatori te marca precum : Paradyz, Emigress, Keros, Cersanit si Tubadzin. Puteti crea spatii recreative dar si revigorante pentru casa dumneavoastra cu noile modele de placi ceramice in diferite culori si modele , care imita lemnul sau piatra naturala sau au decoruri florale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *