Tot ce trebuie sa stim despre Usi

Tot ce trebuie sa stim despre Usi

 

Alegerea si montarea usilor !!!

Usile de interior din MDF

 

Tot ce trebuie sa stim despre Usi, alegerea si montarea usilor !

Cum facem o comanda pentru usile cu deschidere stanga sau dreapta pentru usile de interior ?
In cazul usilor de interior trebuie sa ne pozitionam in camera !!!
Trebuie sa fim foarte atenti la sensul de deschidere al usilor din mdf care poate fi ” pe stanga” sau “pe dreapta”
Sensul de deschidere al unei usi se poate identifica cel mai simplu cu ajutorul pozitionarii balamalelor , iar usile de interior se deschid tot timpul in interiorul camerei
Pentru a vedea sensul de deschidere, tot ce trebuie sa faceti este sa va aflati in interiorul camerei si sa notati in ce parte se monteaza balamalele .

  1. Daca balamalele o sa fie montate in partea dreapta a usii, atunci sensul de deschidere este de dreapta ( INTERIOR – DREAPTA ).

  2. In caz in care , balamalele o sa fie montate in partea stanga, usa o sa aiba deschidere pe stanga ( INTERIOR – STANGA ). Ce ziceti, este simplu , nu ?

 

Montarea usilor din Mdf

Dupa ce te asiguri ca golul de zidarie este complet curatat si calibrat in unghiuri de 90°, este timpul sa montezi tocul.
Primul pas este : montarea tocului
Inainte de a monta tocul , trebuie sa te asiguri ca ai o distanta fata de pardoseala finala de 1-1,5 cm

Tocul se monteaza de jos, pe un carton pentru a nu-l zgaria iar la imbinari pe exteriorul acestuia putem folosi si coltare din metal pentru intarire si il puteti proteja cu hartie autoadeziva

Se foloseste bolobocul pentru potitionarea acestuia pe verticala , iar pentru fixarea temporara se folosesc penele din lemn

Pentru a fixa tocul simplu sau tocul reglabil de zid este recomandat sa se foloseasca cate 3 suruburi ( dibluri ) pe fiecare parte, mai ales pe partea cu balamalele, dupa care se aplica spuma poliuretanica de jos in sus dupa umezirea in prealabil a zidului .

Tocul reglabil poate acoperi un zid de pana la 30 cm, la care se aduga si pervazele interioare / exterioare . Tocul reglabil poate fi dela dimensiuni de 10 cm, 15 sau chiar 30 de cm .

Usile din mdf se folosesc la toate spatiile interioare fiind ele domestice sau comerciale . Usile se pot cataloga in functie de model si dimensiune in usi de dormitor, usi de baie, usi de bucatarie , usi duble sau usi pentru living.

Apoi se aseaza foia de usa din mdf in balamale , se regleaza daca este cazul , iar usa ava ramane inchisa cel putin 12 ore , pana la uscarea defenitiva a spumei .

Usile de exterior din metal

 

Cum facem o comanda pentru usile cu deschidere stanga sau dreapta pentru usile metalice de exterior ?
In cazul usilor de exterior trebuie sa ne pozitionam in afara locuintei !!!
Trebuie sa fim foarte atenti la sensul de deschidere al usilor din metal care poate fi ” pe stanga” sau “pe dreapta” sis a tinem cont ca usile metalice se deschid in interiorul locuintei !!!
Cea mai intlanita situatie de deschidere a ausilor metalice este spre interior , de aceeea ala usile metalice trebuie sa ne pozitionam in exteriorul lucuintei si sa privim catre golul de usa pentru a identifica sensul de deschidere al usii .
Cel mai simplu este pe baza pozitionarii balamalelor !
Pentru a vedea sensul de deschidere, tot ce trebuie sa faceti este sa va aflati in exteriorul locuintei si sa notati in ce parte se monteaza balamalele .

  1. Daca balamalele o sa fie montate in partea dreapta a usii, atunci sensul de deschidere este de dreapta ( INTERIOR – DREAPTA ). In concluzie daca balamalele sunt pe parte dreapta , usa o deschidem cu mana dreapta din exterior.

  2.  In caz in care , balamalele o sa fie montate in partea stanga, usa o sa aiba deschidere pe stanga ( INTERIOR – STANGA ). In concluzie daca balamalele sunt pe parte stanga , usa o deschidem cu mana stanga din exterior. Ce ziceti, este simplu , nu ?

 

Tot timpul, la RokaGress puteti gasi preturi excelente , dar si promotii la toata gama de modele de usi de interior sau usi de exterior de la producatori de marca precum : Ymca sau Ideea. Puteti crea spatii recreative dar si revigorante pentru casa dumneavoastra cu noile modele de usi din MDF sau usi metalice de exterior in diferite culori si modele , care imita lemnul clasic, cu diferite texturi si forme moderne .

Pentru dimensiuni atipice , se pot face usi la comanda , pe diferite modele si nuante , cu vopsire in camp electrostatic , cu rezistenta mare la razele ultraviolete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *