Termeni si conditii

Termeni si conditii

Termenii si conditiile generale de vanzare (in cele ce urmeaza TCGV) se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre  SC Nataldent  S.R.L., prin intermediul magazinului virtual www.rokagress.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.

In acest TCGV, urmatorii termeni vor insemna:

 • “Cumparator”:persoana, firma, companie sau alta entitate juridica care emite o Comanda.
  • “Vanzator”: societatea comerciala Nataldent S.R.L., avand sediul social in Dragasani, str Garii, nr2, jud Valcea, punct de lucru si showroom in Dragasani,str Tudor Vladimirescu,nr 351 , numar in registrul comertului J38/9/2000, CUI RO13273460
  • “Bunuri si Servicii”: orice produs, echipament, material si/sau parte a acestora sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda sau privitoare in alt mod la acestea care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului.
  • “Comanda”: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
  • “Contract”: o comanda confirmata de catre Vanzator.
  • “Drepturi de proprietate Intelectuala” (in cele ce urmeaza DPI): toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
  • “Specificatii”: toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in comanda.
 •  “Comanda speciala” este comanda plasata pe siteul rokagress pentru care vanzatorul profesionist plaseaza o comanada ferma la dorinta cumparatorului , pentru un produs care nu se afla pe stocurile din Romania si ii este imposibil de a mai returna produsul la fabricant sau importator

1.DOCUMENTE CONTRACTUALE
Prin lansarea unei Comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:
a. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
b. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
c. Termeni si conditii
Daca Vanzatorul confirma Comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.
Confirmarea Comenzii se face telefonic sau electronic (e-mail).
Preturile produselor din comanda sunt valabile 7 zile lucratoare de la data inregistrarii comenzii.
Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

 1. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI
  a.Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;
  b.Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete, insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;
 2. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA
  Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.
 3. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)
  Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.
  De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea NATALDENT SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.
 4. CONFIDENTIALITATE – PUBLICITATE
  Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului / Comenzii si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste.
  Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
 5. TERMENE PENALITATI
  In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite.
  In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa, plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.
  In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii.
 6. FACTURARE – PLATI
  Preturile produselor si serviciilor afisate in cadrul site-ului www.rokagress.ro includ  T.V.A. conform legii in vigoare.
  Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
 7. RISCURI SI RESPONSABILITATI
  a.Livrare
  Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile  catre Cumparator, conform optiunii Clientului.
  b.Transport – Ambalare
  In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat extern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.
  Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
  Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.
  Transportul este gratuit pentru valori mai mari de 3000 Lei TVA inclus.
 8. ACCEPTARE
  Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile,prin inlocuirea produsului deteriorat,pe cheltuiala sa.Daca la receptia marfii comandate se constata lipsuri, urme de uzura, urme de deteriorare, Cumparatorul are obligatia de a specifica acest aspect in documentele emise de curier,precum si realizarea de fotografii doveditoare, la momentul livrarii.Cumparatorul se obliga sa verifice integritatea marfii la primirea acesteia (sub semnatura), indiferent de mijlocul de transport folosit de Vanzator. Daca marfa este preluata de catre Cumparator, aceasta nu mai poate fi returnata ulterior decat in conditiile in care nu intruneste caracteristicile tehnice exprimate in catalogul oficial al producatorului.In acest caz, Cumparatorul nu suporta cheltuielile cu transportul marfii.10. GARANTII
  Toate produsele comercializate de catre site-ul www.rokagress.ro, cu exceptia celor resigilate, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi (exceptie produsele resigilate – utilizate pentru expunere), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
  In cazul produselor vandute si livrate de NATALDENT SRL, certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre NATALDENT SRL.
  In cazul certificatelor de garantie emise de NATALDENT SRL, va oferim serviciul de preluare si livrarea produselor in conditii de gratuitate.
  In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.
  Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa 
  [email protected].ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.
  In cazul produselor resigilate, certificatul de garantie este emis de catre NATALDENT SRL, iar garantia nu acopera aceeasi perioada ca la un produs nou, sigilat. Perioada de garantie este specificata pentru fiecare produs resigilat in parte. Conditiile de utilizare, manipulare si transportare a unui produs resigilat sunt aceleasi cu cele de la produsele sigilate.
 9. TRANSFERUL PROPRIETATII
  Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora,  cu exceptia produselor fragile ce contin atentionarea si conditiile de receptie.
  Nu asiguram livrarea produselor de la mijlocul de transport pana in fata imobilului dumneavoastra. De asemenea nu asiguram livrarea pana la locuinta daca accesul este dificil sau limitat.
 10. RASPUNDERE
  Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
  Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.
 11. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
  S.C. NATALDENT S.R.L. este inregistrata in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal
  Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata,NATALDENT are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.
  Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor / clientilor (Cumparatorilor) privind situatia contului lor de pe ….., informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului.
  Prin completarea datelor dvs. in formularul de creare de cont si/sau de Comanda declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date a NATALDENT, inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal sub numarul …., si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre NATALDENT, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de catre NATALDENT, afiliatii si colaboratorii acestora de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului. De asemenea, va dati acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa poate fi transferate (cedate) de catre NATALDENT atat afiliatilor sai, precum si altei/altor entitati din tara sau strainatate.
  Prin citirea prezentilor Termeni si Conditii ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale garantate de Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora.
  Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa NATALDENT SRL, DRAGASANI, STR GARII,nr. 2,  Judetul VALCEA, va puteti exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:
  – o data pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate;
  – sa interveniti asupra datelor transmise;
  – sa va opuneti prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara
  – sa solicitati stergerea datelor, cu exceptia situatiilor prevazute de lege.

Astfel, NATALDENT SRL poate notifica utilizatorii/clientii privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal, si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.
NATALDENT nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul NATALDENT poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.
Informatiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali.
De asemenea, NATALDENT poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de servicii de marketing, Curierat, servicii de plata / bancare, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre, asigurători.

Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

 1. FORTA MAJORA
  Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
 2. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
  Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Jollycontor si utilizatori / clienti / cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.
 3. „Cookies”
  Chiar de la prima vizită a dumneavoastră pe site-ul nostru, putem insera un cookie în computerul dumneavoastră. Un cookie este un mic bloc de date trimis browser-ului dumneavoastră de către un server web şi stocat pe hard-ul computerului dumneavoastră. Acest cookie nu ne permite să vă identificăm personal. De o manieră generală, ne permite să înregistrăm informaţii referitoare la navigaţia computerului dumneavoastră pe site-ul nostru (paginile pe care le-aţi consultat, data şi ora consultării etc.) pe care le vom putea citi odată cu vizitele dumneavoastră ulterioare.Puteţi, fireşte, să vă opuneţi inserării de cookies setându-vă browser-ul în felul următor:
  Dacă navigaţi pe Internet cu Internet Explorer 3, 4 sau 5 (Microsoft): accesaţi „afişaj”, „opţiuni avansate”. Printre diversele opţiuni pe care le puteţi activa, a patra este intitulată „avertizează înainte de a accepta cookies” şi, numai pe Internet Explorer 4, a cincea este intitulată „refuzaţi cookies întotdeauna.”Dacă navigaţi pe Internet cu Navigator Gold 4 (Netscape): accesaţi „opţiuni”, „preferinţe de reţea”, „protocoale” Printre diferitele opţiuni pe care le puteţi activa, prima este intitulată „avertizează înainte de a accepta un cookie”. Veţi fi atunci avertizat(ă) chiar de la sosirea unui cookie şi veţi putea să vă opuneţi inserării sale prin setarea browserului dumneavoastră.Puteţi, de asemenea, suprima cookies în orice moment şi în mod individual fiind asistat de manualul de utilizare al computerului dumneavoastră.
 4. Pret Derizoriu
  Vanzatorul face tot posibilul in a furniza informatii corecte despre pretul si caracteristicile Bunurilor. E posibil ca unele preturi sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei Comenzi cu un pret derizoriu, Vanzatorul are dreptul sa anuleze comanda Cumparatorului.